Elkészítése
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, leöntjük róla a vizet, majd krumplinyomóval vagy villával alaposan összetörjük. Hagyjuk a krumplit kihűlni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Amíg a krumpli hűl, lereszeljük a sajtot. Amikor a burgonya már kihűlt, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és alaposan összedolgozzuk az összes hozzávalót. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
A friss petrezselymet finomra aprítjuk, és a keverékhez adjuk, majd az egészet jól összekeverjük, hogy egyenletesen eloszoljon benne a petrezselyem.
A kész tésztát muffinsütő formákba adagoljuk, majd az előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor a muffinok szépen megsültek, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt tálalnánk.

