Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Vörösboros sertésragu rösztivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a húst kockákra vágjuk, majd összekeverjük az apróra vágott vörös- és lilahagymával, vékonyra szeletelt fokhagymával, fűszerekkel, erős paprikakrémmel, mustárral és olajjal. Ezt a keveréket egy napig hűtőben pihentetjük, hogy a hús jól átvegye az ízeket. Másnap a rösztivel kezdjük. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összekeverjük, majd […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.28.

Sertésraguhoz

Rösztihez

Elkészítése

Először a húst kockákra vágjuk, majd összekeverjük az apróra vágott vörös- és lilahagymával, vékonyra szeletelt fokhagymával, fűszerekkel, erős paprikakrémmel, mustárral és olajjal. Ezt a keveréket egy napig hűtőben pihentetjük, hogy a hús jól átvegye az ízeket.

Másnap a rösztivel kezdjük. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összekeverjük, majd hűtőbe tesszük pihenni. Ezután a bepácolt húst az olajjal együtt forró serpenyőbe öntjük, és 2-3 percig pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha a folyadék elfőne, de a hús még nem lenne puha, húslevessel vagy vízzel pótolhatjuk.

Közben a rösztit készítjük el: egy serpenyőben kb. 1 dl olajat hevítünk, majd a hűtőből kivett burgonyás masszából kanállal kis kupacokat szedünk a serpenyőbe, amiket laposra formázunk. Aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

Az elkészült rösztit a ragúval tálaljuk, ízlés szerint savanyú káposztával kiegészítve.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is