Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen. A tésztát fél-egy órára hideg helyre tesszük pihenni. Amikor lehűlt, a tészta háromnegyed részét tepsi nagyságúra sodorjuk, majd sodrófára tekerve az előkészített tepsibe helyezzük. A tésztát jó vastagon megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk vágott dióval.
A tepsit előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, és a süteményt majdnem készre sütjük, ami körülbelül 20 percet vesz igénybe. Közben a tojásfehérjéket a cukorral és citromlével kemény habbá verjük. A megmaradt tésztát vékonyra, kb. 1 mm vastagságúra sodorjuk, és egy derelyevágóval csíkokat vágunk belőle.
Amikor a tészta majdnem készre sült, kivesszük a sütőből, és a tojáshabot egyenletesen rákenjük. A vékony tésztacsíkokat rács alakban a hab tetejére helyezzük, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg a hab világosra nem sül, ügyelve arra, hogy csak megszáradjon, de ne barnuljon. Ha a hab mégis elkezdene barnulni, akkor fóliával fedjük be a sütemény tetejét.
Az elkészült sütemény egyszerű, gyors, finom, és egy nagy tepsivel bőséges mennyiség készül belőle.
Tepsi méret: 23*34 cm
