Elkészítése
Először egy kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és tovább pirítjuk rövid ideig. Ezután hozzáadjuk a darált húst, és 3 dl vizet öntünk hozzá. Közepes lángon körülbelül 30 percig főzzük, miközben sóval, borssal, és majoránnával fűszerezzük.
Amikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott hegyes erős paprikát. Ezt követően beleöntjük a kétféle babot és a csemegekukoricát. Megszórjuk egy kis pirospaprikával, hozzáadunk egy kevés cukrot, és belekeverjük a ketchupot. A végén, amikor az étel már majdnem teljesen elkészült, megszórjuk chiliporral, ízlés szerint.
Ez a recept egy olyan kis csíkos füzetből származik, amit sok kezdő háziasszony őriz. Több mint tíz éve, egy televíziós műsort nézve hallottam ezt a receptet, és gyorsan lejegyeztem. Azóta az egyik legkedvesebb receptem lett, és mindig szívesen készítem el. Remélem, másoknak is elnyeri a tetszését, és kipróbálják.


