Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Petrezselymes tócsni

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a nyers burgonyát durva reszelőn lereszeltem, majd hagytam állni körülbelül 5 percig. Ez idő alatt a hagymát és a fokhagymát apróra vágtam, illetve összezúztam. Amikor letelt az idő, a burgonyát alaposan kinyomkodtam, hogy a felesleges nedvesség távozzon belőle. Ezután hozzáadtam a zúzott hagymát és fokhagymát, a finomra aprított petrezselyemzöldet, valamint a tojást. Sóval és […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a nyers burgonyát durva reszelőn lereszeltem, majd hagytam állni körülbelül 5 percig. Ez idő alatt a hagymát és a fokhagymát apróra vágtam, illetve összezúztam.

Amikor letelt az idő, a burgonyát alaposan kinyomkodtam, hogy a felesleges nedvesség távozzon belőle. Ezután hozzáadtam a zúzott hagymát és fokhagymát, a finomra aprított petrezselyemzöldet, valamint a tojást. Sóval és borssal ízesítettem, majd annyi lisztet kevertem hozzá, hogy a massza éppen csak összeálljon. Fontos, hogy amikor korongokat formálunk belőle, a szélei kissé szálasak maradjanak, ez adja a jellegzetes textúráját.

A kész korongokat forró olajban barnára sütöttem, míg mindkét oldaluk aranybarna és ropogós nem lett.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is