Elkészítése
A darált húst összegyúrjuk a tojással, sóval, piros paprikával, és majorannával, majd kis gombócokat formázunk belőle.
Egy edényben pörköltalapot készítünk az apró kockára vágott hagymából, olajból, és megszórjuk egy kevés piros paprikával. Felengedjük körülbelül 2 dl vízzel, és belehelyezzük a kis gombócokat. Sóval és további majorannával ízesítjük, majd puhára főzzük a gombócokat, ami körülbelül 10-15 percig tart.
Amikor a gombócok elkészültek, a lisztet elkeverjük a tejföllel vagy főzőtejszínnel, és besűrítjük vele a pörköltet. Összeforraljuk, és készen is van az étel.
Közben elkészítjük a galuskát. A hozzávalókhoz annyi vizet adunk, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjunk. Bő, lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük, és 1-2 evőkanál forró olajjal meglocsoljuk. A túró hozzáadásával a galuska nagyon finom, “selymes” lesz.
