Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Bajor fasírt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A darált húst összegyúrjuk a tojással, sóval, piros paprikával, és majorannával, majd kis gombócokat formázunk belőle. Egy edényben pörköltalapot készítünk az apró kockára vágott hagymából, olajból, és megszórjuk egy kevés piros paprikával. Felengedjük körülbelül 2 dl vízzel, és belehelyezzük a kis gombócokat. Sóval és további majorannával ízesítjük, majd puhára főzzük a gombócokat, ami körülbelül 10-15 […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.02.

Hozzávalók

Galuskához

Elkészítése

A darált húst összegyúrjuk a tojással, sóval, piros paprikával, és majorannával, majd kis gombócokat formázunk belőle.

Egy edényben pörköltalapot készítünk az apró kockára vágott hagymából, olajból, és megszórjuk egy kevés piros paprikával. Felengedjük körülbelül 2 dl vízzel, és belehelyezzük a kis gombócokat. Sóval és további majorannával ízesítjük, majd puhára főzzük a gombócokat, ami körülbelül 10-15 percig tart.

Amikor a gombócok elkészültek, a lisztet elkeverjük a tejföllel vagy főzőtejszínnel, és besűrítjük vele a pörköltet. Összeforraljuk, és készen is van az étel.

Közben elkészítjük a galuskát. A hozzávalókhoz annyi vizet adunk, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjunk. Bő, lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük, és 1-2 evőkanál forró olajjal meglocsoljuk. A túró hozzáadásával a galuska nagyon finom, “selymes” lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is