Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

5 zseniális módszer a szikkadt kenyér felhasználásra

A kenyér nemcsak frissen igazi kincs a konyhában! A kissé szikkadt, már-már száraz kenyeret sem szabad kidobni, hiszen némi leleményességgel akár percek alatt finom ételeket készíthetsz belőle. Ha nálad is rendszeresen megmarad a kenyér, ideje szert tenned néhány ötletre, hogy hogyan használhatod fel ezentúl!
Budai István budaiistvan Beküldte: 2021.07.04.

1. Használd sűrítéshez!

A néhány napos, szikkadt, de még nem száraz kenyérrel nagyszerűen sűríthetsz mártásokat, krémleveseket. Tégy bele egy szeletet és turmixold össze! Ezt teszik az olaszok a paradicsomlevessel és a spanyolok a gazpachoval. Ha illik a leves ízvilágához, turmixolás előtt akár tejbe is áztathatod a kenyeret, hogy jobban megpuhuljon.

2. Tölteléket is készíthetsz vele!

A legfinomabb töltelékek szikkadt kenyérből vagy zsemléből készülnek. A titok, hogy ezek sokkal jobban magukba tudják szívni a nedvességet, mintha frisset használnánk. Éppen emiatt kiválóak fasírtok és vagdaltok készítéséhez is.

3. Ropogós levesbetét lesz belőle!

Eddig a boltban vetted a krutont, a szikkadt kenyér pedig a kukában landolt? Változtass az ételpazarláson és készítsd el otthon a ropogós kenyérkockákat! Saját ízlésed szerint fűszerezheted, a sütőben pedig gyorsan elkészül. Nemcsak levesbetétként használhatod, de roppanóssága tökéletesen kiegészíti a friss salátákat is.

4. Használd fel a reggelihez!

A pirítós és a bundáskenyér sem friss kenyérből az igazi. A szikkadt kenyérszeletekből isteni reggelit készíthetsz magadnak, estére pedig még a melegszendvicshez is lesz mit felhasználnod.

5. Guba és kenyérpuding

Ha szikkadt kenyérről van szó, ne csak sós ízekben gondolkodj! A mákos guba, a kenyérpuding és más édes felfújtak szintén elképzelhetetlenek nélküle. Ha maradt kenyered, remek alapanyagot nyertél egy jó kis desszerthez!

Budai István budaiistvan Beküldte: 2021.07.04.