Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Szárnyas receptek

Mézes-mustáros fűszeres csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkét feldaraboltam, majd elkészítettem a pácot: a mézet, mustárt, fehér borsot és szárnyas fűszerkeveréket összekevertem egy kis tálban. Ezzel a keverékkel alaposan bekentem a húsokat. A bepácolt húsokat egy olyan tepsibe fektettem, amelynek van teteje (ha ilyen nincs, alufólia is megfelelő). További szárnyas fűszerkeverékkel megszórtam a húsokat. Egy fej vöröshagymát vékonyan felkarikáztam, majd a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkét feldaraboltam, majd elkészítettem a pácot: a mézet, mustárt, fehér borsot és szárnyas fűszerkeveréket összekevertem egy kis tálban. Ezzel a keverékkel alaposan bekentem a húsokat.

A bepácolt húsokat egy olyan tepsibe fektettem, amelynek van teteje (ha ilyen nincs, alufólia is megfelelő). További szárnyas fűszerkeverékkel megszórtam a húsokat. Egy fej vöröshagymát vékonyan felkarikáztam, majd a húsra helyeztem.

Ezután jöttek a zöldségek: paradicsomot és paprikát karikákra vágtam, majd ezeket is a húsra tettem. A zöldségkeveréket, amely karfiolt, brokkolit és sárgarépát tartalmaz, szintén a tepsibe szórtam. Végül egy kis kukoricával egészítettem ki az ételt. Az egészet frissen őrölt tengeri sóval és fehér borssal ízesítettem.

A tepsit lezártam a tetejével (vagy alufóliával, ha nincs fedő), majd 2-3 órára a hűtőbe tettem, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezután a tepsit 190 fokra előmelegített sütőbe helyeztem, és a csirkét szép pirosra sütöttem.

Köretként petrezselymes újburgonyát, rizst vagy salátát kínáltam hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is