Elkészítése
A csirkét feldaraboltam, majd elkészítettem a pácot: a mézet, mustárt, fehér borsot és szárnyas fűszerkeveréket összekevertem egy kis tálban. Ezzel a keverékkel alaposan bekentem a húsokat.
A bepácolt húsokat egy olyan tepsibe fektettem, amelynek van teteje (ha ilyen nincs, alufólia is megfelelő). További szárnyas fűszerkeverékkel megszórtam a húsokat. Egy fej vöröshagymát vékonyan felkarikáztam, majd a húsra helyeztem.
Ezután jöttek a zöldségek: paradicsomot és paprikát karikákra vágtam, majd ezeket is a húsra tettem. A zöldségkeveréket, amely karfiolt, brokkolit és sárgarépát tartalmaz, szintén a tepsibe szórtam. Végül egy kis kukoricával egészítettem ki az ételt. Az egészet frissen őrölt tengeri sóval és fehér borssal ízesítettem.
A tepsit lezártam a tetejével (vagy alufóliával, ha nincs fedő), majd 2-3 órára a hűtőbe tettem, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezután a tepsit 190 fokra előmelegített sütőbe helyeztem, és a csirkét szép pirosra sütöttem.
Köretként petrezselymes újburgonyát, rizst vagy salátát kínáltam hozzá.
