Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, ha túl kemény lenne, adunk hozzá egy kevés tejfölt. Miután elértük a megfelelő állagot, fél órára hűtőbe tesszük, folpackba csomagolva. Közben elkészítjük a tölteléket. Az egész tojásokat a cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval alaposan felhabosítjuk. A meggyet összeturmixoljuk, majd a lisztet csomómentesen elkeverjük a felhabosított tojásos keverékkel. Végül hozzáadjuk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.04.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, ha túl kemény lenne, adunk hozzá egy kevés tejfölt. Miután elértük a megfelelő állagot, fél órára hűtőbe tesszük, folpackba csomagolva.

Közben elkészítjük a tölteléket. Az egész tojásokat a cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval alaposan felhabosítjuk. A meggyet összeturmixoljuk, majd a lisztet csomómentesen elkeverjük a felhabosított tojásos keverékkel. Végül hozzáadjuk a turmixolt meggyet is, és alaposan elkeverjük.

A tésztát kinyújtjuk, és egy közepes méretű tepsibe tesszük. 200 fokos sütőben 10-15 percig elősütjük, majd kivesszük, és ráöntjük a meggyes tölteléket. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a töltelék közepe is megdermed. Folyamatosan figyeljük, hogy megfelelően átsüljön.

Miután a sütemény kihűlt, szeleteljük és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is