Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Erdei gyümölcsös torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Alap: A kekszet egy késes apírtóban morzsásra daráljuk (ha nincs késes apírtónk, akkor egy vastagabb nylon zacskóba téve húsklopfolóval vagy nyújtófával varázsoljuk morzsássá), majd összekeverjük a megolvasztott és visszahűtött vajjal. A kész alapot egyenletesen egy 26 cm-es formába simítjuk, majd amíg elkészítjük a krémet, addig hűtőbe tesszük. Krém: A zselatinra kevés vizet öntünk és hagyjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2021.08.03.

Alap

Krém

Zseléhez

Elkészítése

Alap:

A kekszet egy késes apírtóban morzsásra daráljuk (ha nincs késes apírtónk, akkor egy vastagabb nylon zacskóba téve húsklopfolóval vagy nyújtófával varázsoljuk morzsássá), majd összekeverjük a megolvasztott és visszahűtött vajjal.

A kész alapot egyenletesen egy 26 cm-es formába simítjuk, majd amíg elkészítjük a krémet, addig hűtőbe tesszük.

Krém:

A zselatinra kevés vizet öntünk és hagyjuk, hogy megduzzadjon.

A cukrot arany barnára karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vizet, citrom levét és feloldjuk a karamellt. Ekkor hozzáadjuk a gyümölcsöt (akár fagyasztott is lehet) és kb 10 percig főzzük, majd botmixerrel turmixoljuk. Ha szeretnénk, akkor szitán áttörhetjük, hogy a magok ne kerüljenek bele.

A mascarponét és a tejfölt kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt gyümölcsös alapot is. A zselatint felolvasztjuk, majd néhány kanállal adunk hozzá a mascarponés-gyümölcsös krémből, jól összekeverjük, végül az egészet visszaöntjük a gyümölcsös krémhez és jól összekeverjük.

A felvert tejszínt beleforgatjuk a krémbe, majd rásimítjuk az alapra és egy éjszakára vagy dermedésig hűtőbe tesszük.

Zselé:

A zseléhez a gyümölcsöt a cukorral és a vízzel megpároljuk, majd botmixerezzük. Az előre beáztatott és felmelegített zselatint a gyümölcshöz adjuk és jól elkeverjük. Még melegen átszűrjük a gyümölcspépet (a magok miatt), majd annyi vízzel kiegészítjük, hogy 5 dl legyen.

Amikor már csak éppen langyos, vagy az sem, akkor óvatosan a tortára öntjük és dermedésig hűtőbe tesszük.

Díszítés:

Amikor a tetején a zselé is megszilárdult, akkor levesszük róla a formát és ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal és gyümölcsökkel.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is