Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Paradicsomos golyó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet, zsemlemorzsát, darált húst, oregánót, sót és borsot alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, mert így gusztusosabb lesz az étel. A gombócokat forró olajban barnára sütjük. Közben felszeleteljük a hagymát és fokhagymát. Opcionálisan hozzáadhatunk paprikát és paradicsomot is, de ezek elhagyhatók. Az aprított zöldségeket olajon megpirítjuk, majd felöntjük 2-3 dl vízzel. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet, zsemlemorzsát, darált húst, oregánót, sót és borsot alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, mert így gusztusosabb lesz az étel. A gombócokat forró olajban barnára sütjük.

Közben felszeleteljük a hagymát és fokhagymát. Opcionálisan hozzáadhatunk paprikát és paradicsomot is, de ezek elhagyhatók. Az aprított zöldségeket olajon megpirítjuk, majd felöntjük 2-3 dl vízzel. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot ízlés szerint, megszórjuk szárított petrezselyemmel és oregánóval. Az a jó, ha a paradicsomos “szósz” sűrű lesz.

Ezután a már barnára sült húsgombócokat a szószba tesszük, és 20-30 percig lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek. Köretként tészta illik hozzá a legjobban.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is