Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Kolbászos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet összekeverem a sóval, cukorral és élesztővel, majd hozzáadom a zsírt, a reszelt sajtot, a túrót, a tojásokat, és a tejfölt. Az egészet alaposan összegyúrom, amíg egyenletes tésztát nem kapok. A kész tésztát meleg helyen 1,5 órán át pihentetem. Ezután a tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtom, és két függőleges részre osztom. Az egyik felére […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.05.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

A lisztet összekeverem a sóval, cukorral és élesztővel, majd hozzáadom a zsírt, a reszelt sajtot, a túrót, a tojásokat, és a tejfölt. Az egészet alaposan összegyúrom, amíg egyenletes tésztát nem kapok. A kész tésztát meleg helyen 1,5 órán át pihentetem.

Ezután a tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtom, és két függőleges részre osztom. Az egyik felére hajszálvékonyra szeletelt gyulai kolbászkarikákat helyezek. A másik felét tojással megkenem, majd ráfektetem a kolbászos rétegre. Tenyérrel kicsit meglapogatom, hogy a rétegek jól összeálljanak.

Pogácsaszaggatóval úgy szaggatom ki a tésztát, hogy minden pogácsa közepében egy kolbászkarika legyen. A pogácsákat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom, megkenem tojással, majd tetszés szerint megszórom len-, kömény- vagy szezámmaggal, és sóval.

1 órát kelesztem, majd előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütöm.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is