Elkészítése
Az almákat megpucoljuk, meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük, hozzáadunk fél liter vizet, és elkeverjük a cukorral. Közepes lángon kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Közben a pudingport 3 dl vízzel csomómentesre keverjük, majd az almához öntjük. Folyamatos kevergetés mellett még 2 percig főzzük, amíg a keverék jól be nem sűrűsödik, szinte lekvárszerű állagot nem kap.
Egy tepsi alját kirakjuk keksszel, majd ráöntjük a forró almás krémet. Gyorsan kell dolgozni, mivel a krém hamar összeáll. A tetejére ismét egy réteg kekszet helyezünk.
A kakaót a porcukorral és 8-10 evőkanál vízzel vízgőz felett felforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk az 5 dkg vajat, és alaposan elkeverjük. Ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnapra a sütemény kellően összepuhul, és forró vizes késsel szépen szeletelhető.

