Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almákat lereszeljük, és megszórjuk fahéjjal. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük, és mindkét részt kör alakúra nyújtjuk. Az egyik tésztalapot egy gyümölcstorta formába helyezzük, óvatosan a formához igazítva. A kicsavart almát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A másik tésztalappal befedjük az almás tölteléket, és a széleknél óvatosan összenyomkodjuk a két tésztát, hogy jól összetapadjanak. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.07.

Hozzávalók

Elkészítése

Az almákat lereszeljük, és megszórjuk fahéjjal. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük, és mindkét részt kör alakúra nyújtjuk. Az egyik tésztalapot egy gyümölcstorta formába helyezzük, óvatosan a formához igazítva. A kicsavart almát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.

A másik tésztalappal befedjük az almás tölteléket, és a széleknél óvatosan összenyomkodjuk a két tésztát, hogy jól összetapadjanak. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson sütés közben. A pite tetejét megkenjük tojásfehérjével, hogy szép fényes legyen.

Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük aranybarnára.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is