Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a cukorral és hideg vízzel kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt szögletes tepsibe öntjük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, vizes ruhával felcsavarjuk, hogy könnyebben lehessen később feltekerni.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt tésztát ezzel a krémmel megkenjük, és újra feltekerjük. Ezután a felcsavart tésztát felszeleteljük, és egy tálba helyezzük.
A habtejszínt felverjük a cukorral, majd amikor már kemény, hozzáadjuk a habfixálót, a citrom levét, és a lereszelt citromhéjat. Apróra vágott narancsot is keverhetünk hozzá, ha szeretnénk.
A szeletelt, krémmel töltött tésztát a tálban egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megkenjük olvasztott csokoládéval. Hűtve, finom limonádéval igazi nyári hűsítő édességként kínálhatjuk. Egyszerű, finom, és elrontani sem lehet!
