Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat összemorzsoljuk a darával, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet, és közepesnél kissé lágyabb tésztát gyúrunk. A tésztát pihentetjük, mialatt elkészítjük a tölteléket. A pihenés során a dara megdagad, így a tészta kissé keményebb lesz. A töltelékhez kimagozzuk és apróra vágjuk a datolyát, majd masszává gyúrjuk a fahéjjal, a mandulával és a narancsvirágvízzel. A tésztát […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.08.

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Elkészítése

A vajat összemorzsoljuk a darával, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet, és közepesnél kissé lágyabb tésztát gyúrunk. A tésztát pihentetjük, mialatt elkészítjük a tölteléket. A pihenés során a dara megdagad, így a tészta kissé keményebb lesz.

A töltelékhez kimagozzuk és apróra vágjuk a datolyát, majd masszává gyúrjuk a fahéjjal, a mandulával és a narancsvirágvízzel. A tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk. A tölteléket ceruza vastagságúra nyújtjuk, és a tészta szélén végigfektetjük, majd a tésztát éppen annyira tekerjük rá, hogy körbevegye a tölteléket. A tésztacsíkot késsel levágjuk, tetejét és oldalát ellapítjuk, hogy hasáb formát kapjunk, majd ferdén rombuszokat vágunk belőle.

A műveletet addig folytatjuk, míg a tészta vagy a töltelék el nem fogy. Ha a töltelék elfogy, a tésztát önmagában is megsüthetjük, így is finom lesz.

Bő, forró olajban aranybarnára sütjük a rombuszokat, majd tálba szedjük. Elkészítjük a szirupot, és ráöntjük a megsült makrutra. Jól összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk, hogy a szirup jól beszívódjon. Igény szerint még meglocsolhatjuk egy kis mézzel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is