Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Séfek receptjei

Rozmaringos báránysült

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A konyhakész bárányt egy tálba tesszük és tejet öntünk rá annyit, hogy ellepje. 24 órán keresztül benne hagyjuk, közben egy alkalommal megfordítjuk. Ezt követően a tejet leöntjük a húsról, majd papírtörlővel leitatjuk és pácot készítünk. A citromlevet az olívaolajjal összekeverjük. A húst borsozzuk, ráöntjük a páclevet és teszünk rá gazdagon rozmaringot. Jól beledörzsöljük, majd frissentartó […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
birosari
Beküldte: 2021.09.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A konyhakész bárányt egy tálba tesszük és tejet öntünk rá annyit, hogy ellepje. 24 órán keresztül benne hagyjuk, közben egy alkalommal megfordítjuk.

Ezt követően a tejet leöntjük a húsról, majd papírtörlővel leitatjuk és pácot készítünk. A citromlevet az olívaolajjal összekeverjük. A húst borsozzuk, ráöntjük a páclevet és teszünk rá gazdagon rozmaringot. Jól beledörzsöljük, majd frissentartó fóliába bacsomagoljuk és hűtőbe tesszük. Ebben a pácban hagyjuk két napig.

Sütés előtt kivesszük és legalább fél órát hagyjuk a konyhapulton, majd bedörzsöljük sóval, grillborssal, rakunk közé fokhagyma gerezdet, lilahagymát, aszalt paradicsomot (én a sütő tepsiben pácoltam). Fontos, hogy a fokhagyma és a só csak sütés előtt kerüljön a húsra.

Ráöntjük a bort, alufóliával betakarva 140 fokos sütőben két és fél órát pároljuk, közben meglocsoljuk a saját szaftjával.

Mikor már jó puha a hús, akkor levesszük a fóliát, vajjal bedörzsöljük és magas, 200 fokos légkeveréses fokozatra állítjuk a sütőt és megpirítjuk a húst. Óvatosan megfordítjuk, így mindkét oldala szép piros lesz.

Természetesen a sütési idő függ attól, hogy mekkora a bárány és mennyi húst sütünk.

Én most a sütőben parázsburgonyát és padlizsánt is készítettem.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is