Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A diót megpörköljük és durvára aprítjuk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a sütőtökpürét, a gyömbért, a mézes fűszert, az olajat és a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
meridiana
Beküldte: 2021.09.21.

Piskóta

Krém

Elkészítése

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A diót megpörköljük és durvára aprítjuk.

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a sütőtökpürét, a gyömbért, a mézes fűszert, az olajat és a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.

A masszát a tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk dióval és tűpróbáig sütjük.

A megsült piskótát porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuha segítségével feltekerjük, majd teljesen kihűtjük.

A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük és simára keverjük a tejföllel, porcukorral, majd összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.

A krémet elsimítjuk a kitekert tésztán, majd visszatekerjük és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
meridiana
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is