Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Szezámmagos háromszög

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. A tésztát kétszeresére kelesztjük, majd átgyúrjuk, és három cipót formázunk. Mindegyiket gáztepsi méretűre nyújtjuk. A töltelékhez a három tojássárgáját a puha margarinnal és a sóval habosra keverjük. A kinyújtott tésztalapokat egyenként megkenjük ezzel a krémmel, majd bejglihez hasonlóan feltekerjük. A tejfölt összekeverjük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.10.

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. A tésztát kétszeresére kelesztjük, majd átgyúrjuk, és három cipót formázunk. Mindegyiket gáztepsi méretűre nyújtjuk.

A töltelékhez a három tojássárgáját a puha margarinnal és a sóval habosra keverjük. A kinyújtott tésztalapokat egyenként megkenjük ezzel a krémmel, majd bejglihez hasonlóan feltekerjük.

A tejfölt összekeverjük egy tojássárgájával, és ezzel megkenjük a rudakat. Szezámmaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk, majd 45 fokos szögben háromszög alakú szeletekre vágjuk. A rudakat még fél óráig meleg helyen kelesztjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Az eredmény egy ízletes, puha péksütemény, amit érdemes kipróbálni!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is