Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet egy csipet cukorral meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a cukrokat, a megmosott citrom reszelt héját, a tojássárgáját, illetve a puha margarint, majd ezután a felfuttatot élesztőt is hozzáadom és elkezdem összeállítani a tésztát és kb 10 percig dagasztjuk, vagy amíg szép fényes, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tindy84
Beküldte: 2021.09.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet egy csipet cukorral meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a cukrokat, a megmosott citrom reszelt héját, a tojássárgáját, illetve a puha margarint, majd ezután a felfuttatot élesztőt is hozzáadom és elkezdem összeállítani a tésztát és kb 10 percig dagasztjuk, vagy amíg szép fényes, hólyagos lesz a felülete.

Lefedve kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát.

A megkelt tésztát kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd a közepébe egy lyukat nyomjuk az ujjunkkal.

Ameddig az olaj felforrósodik, addig letakarva kelesztjük tovább a fánkokat.

A fánkokat úgy tesszük bele a felorrósított olajba, hogy a felső felük kerüljön először az olajba. Fedővel letakarva kb másfél percig sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül is másfél percig sütjük.

Papírtörlőre szedjük, majd tálalás előtt porcukorral megszórhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Tindy84
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is