Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Szezámos kiflicskék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először meglangyosítjuk a tejet, és kimérünk belőle 1,5 decilitert. Ehhez hozzákeverjük a cukor felét, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Az élesztőt 5-10 percre félretesszük, hogy megkeljen. A maradék tejet a margarinnal együtt kézmelegre melegítjük. Egy nagy tálba szórjuk a kétféle lisztet, majd összekeverjük a sóval és a maradék cukorral. Hozzáadjuk a margarinos tejet és a felfuttatott […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.10.

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

A tészta nyújtásához

A tepsi kikenéséhez

A lekenéshez

A tetejére

Elkészítése

Először meglangyosítjuk a tejet, és kimérünk belőle 1,5 decilitert. Ehhez hozzákeverjük a cukor felét, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Az élesztőt 5-10 percre félretesszük, hogy megkeljen. A maradék tejet a margarinnal együtt kézmelegre melegítjük.

Egy nagy tálba szórjuk a kétféle lisztet, majd összekeverjük a sóval és a maradék cukorral. Hozzáadjuk a margarinos tejet és a felfuttatott élesztőt, majd 15-20 percig dagasztjuk a tésztát. Ha a dagasztás után még túl lágy lenne, egy kevés lisztet adunk hozzá. Ezután letakarjuk a tésztát, és egy órára meleg helyen kelesztjük.

A töltelékhez a margarint, a sajtot és a sonkát kis kockákra vágjuk. Miután a tészta megkelt, négy részre osztjuk, majd cipó alakúra gömbölyítjük. Mindegyik cipóból 3 mm vastag lapokat nyújtunk, és 16 egyenlő részre vágjuk. A szélesebb oldalukra 1-2 margarinkockát, sajtot és egy kevés füstölt húst helyezünk. A tészta két oldalát ráhajtjuk, lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék, majd a csúcs felé szorosan feltekerjük, közben kissé meghúzzuk a tésztát, hogy minél több réteg képződjön.

A kifliket margarinnal kikent nagy tepsibe helyezzük, majd a következő cipóból is elkészítjük a következő 16 kiflit, és a tepsibe rakjuk őket. A kifliket felvert tojással megkenjük, a tetejüket szezámmaggal megszórjuk.

Előmelegített sütőben, közepesnél kicsit magasabb hőfokon kb. 30 percig sütjük őket. Amíg az első adag sül, a maradék tésztából és töltelékből elkészítjük a következő tepsire való kifliket.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is