Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Túrós-sárgabarackos kuglóf

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni habnak, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, majd mikor már kemény, akkor egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A masszába csorgatjuk az olajat, tejet és közben folyamatosan keverjük és végül hozzáöntjük, beleforgatjuk az összekevert száraz hozzávalókat. A töltelékez az összes hozzávalót összekeverjük. A barackokat lecsepegtetjük. Egy 25 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2021.09.24.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni habnak, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, majd mikor már kemény, akkor egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A masszába csorgatjuk az olajat, tejet és közben folyamatosan keverjük és végül hozzáöntjük, beleforgatjuk az összekevert száraz hozzávalókat.

A töltelékez az összes hozzávalót összekeverjük. A barackokat lecsepegtetjük.

Egy 25 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk vagy zsírozunk, majd rétesliszttel megszórjuk. A massza felét egyenletesen elosztjuk benne, majd ráhalmozzuk a tölteléket, melyre sorban ráfektetjük a sárgabarackot, majd a tészta másik felével bevonjuk.

Előmelegített sütőben, 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc).

A megsült kuglófot teljesen kihűtjük, majd a formából kifordítjuk és porcukorral megszórva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is