Elkészítése
A karajt felszeletelem, majd a szeleteket óvatosan kiklopfolom és megsózom. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat elősütöm, hogy szép aranybarna kérget kapjanak.
Ezután a hagymát apró kockákra vágom, és olajon megpárolom. Hozzáadom az apróra vágott gombát, sóval és borssal ízesítem. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadok 1 teáskanál majoránnát, majd tovább párolom, hogy az ízek jól összeérjenek.
Közben a tejfölt csomómentesre keverem a tejszínnel és a liszttel, majd hozzáöntöm a gombás keverékhez. Addig főzöm, amíg a szósz sűrűvé nem válik.
Az elősütött karajszeleteket olajozott tepsibe helyezem, és a tejszínes-gombás keverékből kis kupacokat halmozok mindegyik szeletre. Körülbelül 1 dl vizet öntök a tepsibe, hogy a hús a sütés közben párolódjon.
Alufóliával lefedem a tepsit, és előmelegített sütőben, alacsony lángon körülbelül 60 perc alatt puhára párolom a húst. Miután a hús megpuhult, leveszem az alufóliát, és minden egyes szelet húsra teszek egy szelet füstölt sajtot, majd visszahelyezem a sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad a húsra.
Köretajánlat:
A héjában sült, fűszeres burgonya kiválóan illik ehhez az ételhez, amelyet friss salátával is kiegészíthetünk.
Jó étvágyat!
