Elkészítése
Piskóta elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Ezután óvatosan, váltakozva hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgákat, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. Végül belekeverjük a reszelt citromhéjat. A masszát egy 35x35x3 cm-es, zsírozott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A piskótát 20-25 percig sütjük, tűpróbáig. Ha megsült, kivesszük a sütőből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és még forrón szorosan rárakjuk a málnaszemeket, hogy kissé megpuhuljanak.
Krém elkészítése
A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és liszttel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan felöntjük a tejjel. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, és addig főzzük, míg sűrű krém nem lesz. Miután levettük a tűzről, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd még melegen beleforgatjuk a krémbe, hogy habos állagú legyen.
Összeállítás
A piskótára egyenletesen rákenjük a frissen elkészült krémet, amely befedi a málnát. A torta tetejére tejszínhabot vagy piskótamorzsát szórhatunk. A piskótamorzsa elkészítéséhez a piskóta levágott széleit visszatesszük a forró sütőbe, hogy megszáradjanak, majd apróra morzsoljuk, és a sütemény tetejére szórjuk.
Hűtés és tálalás
A kész süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a krém jól lehűljön. Az eredmény egy friss, krémes desszert lesz, amely tökéletes választás bármilyen alkalomra.
