Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta elkészítése A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Ezután óvatosan, váltakozva hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgákat, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. Végül belekeverjük a reszelt citromhéjat. A masszát egy 35x35x3 cm-es, zsírozott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A piskótát 20-25 percig sütjük, tűpróbáig. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.11.

Tésztához

Krémhez

Töltelékhez

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Ezután óvatosan, váltakozva hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgákat, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. Végül belekeverjük a reszelt citromhéjat. A masszát egy 35x35x3 cm-es, zsírozott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A piskótát 20-25 percig sütjük, tűpróbáig. Ha megsült, kivesszük a sütőből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és még forrón szorosan rárakjuk a málnaszemeket, hogy kissé megpuhuljanak.

Krém elkészítése

A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és liszttel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan felöntjük a tejjel. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, és addig főzzük, míg sűrű krém nem lesz. Miután levettük a tűzről, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd még melegen beleforgatjuk a krémbe, hogy habos állagú legyen.

Összeállítás

A piskótára egyenletesen rákenjük a frissen elkészült krémet, amely befedi a málnát. A torta tetejére tejszínhabot vagy piskótamorzsát szórhatunk. A piskótamorzsa elkészítéséhez a piskóta levágott széleit visszatesszük a forró sütőbe, hogy megszáradjanak, majd apróra morzsoljuk, és a sütemény tetejére szórjuk.

Hűtés és tálalás

A kész süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a krém jól lehűljön. Az eredmény egy friss, krémes desszert lesz, amely tökéletes választás bármilyen alkalomra.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is