Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Meggyes csokoládétorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta elkészítése A tojássárgáját összekeverjük a vízzel, cukorral, sóval, liszttel, sütőporral és tortadarával, majd alaposan összedolgozzuk a masszát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, hogy a hab ne törjön össze, így a piskóta könnyű és levegős lesz. A tésztát egy lisztezett, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Sütés közben, kb. 15-20 percig 180 […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.11.

Piskóta

Töltelék

Díszítés

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojássárgáját összekeverjük a vízzel, cukorral, sóval, liszttel, sütőporral és tortadarával, majd alaposan összedolgozzuk a masszát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, hogy a hab ne törjön össze, így a piskóta könnyű és levegős lesz. A tésztát egy lisztezett, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Sütés közben, kb. 15-20 percig 180 fokon sütjük, néha megszurkáljuk, hogy biztosan egyenletesen átsüljön. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk a tortalapot.

Pudingkrém elkészítése

A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Amikor a puding besűrűsödött, hozzáadjuk a vajat és a tortadarát, majd jól összedolgozzuk. A pudingot hűlni hagyjuk, hogy készen álljon a torta rétegezésére.

Torta összeállítása

Amikor a piskóta kihűlt, az alsó lapot megkenjük házi vagy bolti meggylekvárral, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a kihűlt pudingkrémet. Ezután rátesszük a felső piskótalapot, amit szintén megkenünk egy réteg meggylekvárral.

Csokoládé bevonat és díszítés

Megolvasztjuk a csokoládét, majd bevonjuk vele a torta oldalát, végül megszórjuk tortadarával. A torta tetejére ráöntjük a tortazselét, amely szép fényt ad a desszertnek. A tortát hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé és a tortazselé megdermedjen.

Sztori

Ez a torta egy kreatív ötletből született, amikor anyukám épp meggylekvárt főzött, és javasolta, hogy adjak hozzá a csokis tortámhoz. Az eredmény egy különleges ízvilágú, látványos sütemény lett, ami hamar családi kedvenccé vált!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is