Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Ír almatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sót és a lisztet egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a zsírt, és alaposan beledolgozzuk. Ezután annyi vizet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk. A tészta háromnegyedét kör alakúra (kb. 24 cm átmérőjűre) nyújtjuk, és egy 20 cm-es piteformába helyezzük. Az almát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, megszórjuk fahéjjal, cukorral, és elhelyezzük benne […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A sót és a lisztet egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a zsírt, és alaposan beledolgozzuk. Ezután annyi vizet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk. A tészta háromnegyedét kör alakúra (kb. 24 cm átmérőjűre) nyújtjuk, és egy 20 cm-es piteformába helyezzük.

Az almát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, megszórjuk fahéjjal, cukorral, és elhelyezzük benne a szegfűszegeket is, hogy finom fűszeres ízt kapjon. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tölteléket. A két tésztaréteget jól összedolgozzuk, hogy az almalé ne folyhasson ki a sütemény oldalán.

A sütemény tetejét megöntözzük egy kevés tejjel, majd finoman megszurkáljuk vagy bevagdossuk, hogy a gőz sütés közben távozhasson. A pitét 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

A kész sütemény tetejére porcukrot is szórhatunk, de tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal tálalva még ízletesebb lehet.

Sztori:

Ez egy eredeti ír recept, amely gyors, olcsó és egyszerű, ráadásul nagyon finom. A vékony, omlós tészta és a fahéjas, édes alma tökéletes párosítás. Reméljük, nektek is annyira fog ízleni, mint nekünk! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is