Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Sünis fatörzstorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához egy 22 és egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, a széleit kivajazzuk és meghintjük liszttel. Az egész tojásokat alaposan kihabosítjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet és hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kétfelé osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és 3 ek vizet. A formák […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
meridiana
Beküldte: 2021.10.07.

Tészta

Krém

Továbbá

Sünikhez

Elkészítése

A tésztához egy 22 és egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, a széleit kivajazzuk és meghintjük liszttel.

Az egész tojásokat alaposan kihabosítjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet és hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kétfelé osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és 3 ek vizet.

A formák közepébe 1-1 merőkanál sárga tésztát merünk, majd erre a kakaósat, majd felváltva folytatjuk a kanalazást, amíg el nem fogy a massza (szépen szétfog majd terülni egymáson. Kb egyforma magasságban legyen a két formában a massza).

Ezután 180 °C-on kb 40 percig (tűpróbáig) sütjük a lapokat, majd rácson kihűtjük.

A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport és kihűtjük. A vajat a porcukorral, a rummal és a kakaóporral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a pudingot és tovább habosítjuk.

A kihűlt tészták tetejét egyenesre vágjuk és a levágott részt összemorzsoljuk, majd mindkettőt lapjában kettévágjuk. A krémből keveset félreteszünk, kb a krém felével betöltjük a lapokat, a többihez pedig hozzákeverjük a tésztamorzsát.

A nagyobb tortalapot egy tálcára helyezzük, megkenjük krémmel és a közepére ráhelyezzük a kisebb tortalapot. A tésztamorzsás krémmel körbetapasztjuk a tortát, kialakítva ezzel a fatörzset, majd körbekenjük a féltetett krémmel.

A fakéreghez a csokoládét mikróban megolvasztjuk és egy sütőpapírra kb 10*30 cm-es csíkot kenünk, rányomunk egy összegyűrt alufóliát, ráhelyezünk egy sütőpapírt, majd a keskenyebbik résznél fogva feltekerjük és hűtőben dermesztjük. Ezután kitekerjük és a csokoládét leválasztjuk a fóliáról. Az így kapott csokikérgeket rátapasztjuk a krémre, majd megszórjuk kakaóporral és porcukorral.

Hűtőbe tesszük dermedni.

A sünikhez összegyúrjuk a hozzávalókat, majd megformázzuk a sünik testét, marcipánból a szemét és az orrocskáját, majd a tortadarából a tüskéit.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
meridiana
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is