Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Őrség zöld aranya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tökmagos réteg: A tökmagot 180 °C-on pirítsuk 12 percig, melyet legalább háromszor mozgassunk át. A pirított tökmagot aprítsuk össze. A cukrot a vízzel főzzük fel, majd ha elérte a 108°C-ot, adjuk a tökmaghoz és aprítsuk össze ismét. Adjuk hozzá a tökmagolajat és turmixoljuk át megint. A tökmag pralinéhoz adjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
480 perc
Mennyiség:
16 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
hurna
Beküldte: 2021.10.07.

Tökmagos réteg

Zselatinmassza

Málnazselé

Tökmagos piskóta

Fehér csokoládés mousse

Tökmagos glazing

Elkészítése

Tökmagos réteg:

A tökmagot 180 °C-on pirítsuk 12 percig, melyet legalább háromszor mozgassunk át. A pirított tökmagot aprítsuk össze.

A cukrot a vízzel főzzük fel, majd ha elérte a 108°C-ot, adjuk a tökmaghoz és aprítsuk össze ismét. Adjuk hozzá a tökmagolajat és turmixoljuk át megint. A tökmag pralinéhoz adjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét és botmixerrel keverjük össze, majd adjuk hozzá a ostyát és simítsuk egy 24 cm-es forma aljába, majd fagyasszuk ki.

Zselatin massza:

A vizet és a zselatint olvasszuk össze.

Málnazselé:

A málnát kezdjük el főzni, majd adjuk hozzá a cukrot és főzzük tovább. Forrás után 1-2 perccel botmixerrel turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a zselatinmasszát és turmixoljuk össze ezzel is. Öntsük a sütőpapírral bélelt tortaformába és fagyasszuk ki ezt is a 24 cm-es formában.

Tökmagos piskóta:

A tojást, a cukrot és a csipet sót tegyük robotgépbe és kezdjük el habosítani, majd adjuk hozzá a joghurtot, végül keverjük hozzá a sütőporos lisztet, valamint a darált mandulát és a tökmagolajat.

Előmelegített sütőben, 160 °C-on süssük 20-25 percig a 24 cm-es formában.

Fehér csokoládés mousse:

200 g tejszínt a vaníliarúddal, vagy vaníliás cukorral, valamint a zselatinmasszával kezdjük el melegíteni, majd öntsük a fehér csokoládéra és keverjük addig, amíg a csoki el nem olvad. Hűtsük langyosra.

480 g tejszínt verjünk kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a kihűlt fehér csokoládés krémmel.

Összeállítás (a 24 cm-es tortaformában történik):

A piskótára öntsük rá a fehér csokis mousse 1/3-át, majd tegyük rá a kifagyasztott pralinét. Kenjük le ismét a krém 1/3-ával és helyezzük rá a málnazselét. Végül vonjuk be a maradék krémmel és tegyük minimum 2 órára hűtőbe.

Díszítés:

A glazinghez a vizet, a cukrot, a mézet, valamint a sűrített tejet forraljuk fel, majd öntsük a fehér csokoládéhoz, és keverjük el. Adjuk hozzá a zselatinmasszát és a tökmagolajat, majd öntsük a torta tetejére és tegyük egy éjszakára hűtőbe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
hurna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is