Elkészítése
Először a száraz hozzávalókat – lisztet, kakaót, sütőport, sót, cukrot és vaníliás cukrot – egy tálban alaposan összekeverjük, majd félretesszük. Egy másik tálban a tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk az olajat, és összekeverjük. Ezután a száraz hozzávalókat fokozatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és jól összedolgozzuk, hogy homogén tésztát kapjunk.
Az elkészült tésztát fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon és jól formázható legyen. Kb. 2 órát hagyjuk a hűtőben pihenni, amíg eléri a megfelelő állagot.
Amikor a tészta már formázható, diónyi méretű gombócokat készítünk belőle. A gombócokat először kristálycukorba, majd porcukorba hempergetjük. A cukorba forgatott gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-11 perc alatt készre sütjük.
