Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

3 Bit szelet háztartási kekszből

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a hét tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és az apróra darált diót. Az elkészült tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A krémhez megfőzzük a pudingot a tojássárgájával, majd még langyosan […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.13.

Tészta

Krém

Közé

Tetejére

Elkészítése

A tésztához a hét tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és az apróra darált diót. Az elkészült tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krémhez megfőzzük a pudingot a tojássárgájával, majd még langyosan hozzáadjuk a vajat, hogy szép krémes legyen. A krémet megfelezzük: az egyik felébe étcsokoládét keverünk, hogy csokoládés pudingkrémet kapjunk. Ezután mindkét krémet hagyjuk kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, rákenjük a vaníliás pudingkrémet, majd tejben áztatott kekszeket fektetünk rá egyenletesen. A kekszes réteg tetejére a csokis pudingkrémet kenjük. Végül a kemény habbá vert habtejszínnel vonjuk be a sütemény tetejét, és reszelt csokoládéval díszítjük.

A süteményt egy éjszakára a hűtőben pihentetjük, hogy a keksz megpuhuljon és az ízek jól összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is