Elkészítése
Először a margarint, a cukrot, a tejfölt, a tojássárgáját, egy csipet sót és a sütőporos lisztet alaposan összegyúrjuk, amíg homogén tésztát kapunk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és az egyik harmadba 2 evőkanál kakaót keverünk. A fehér tészta egyik felét kinyújtjuk, és egy kizsírozott, kisebb tepsibe helyezzük. Ez lesz az alapréteg, amelyre a mákos masszát tesszük.
A mákot forró tejjel leforrázzuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az almát, a reszelt citromhéjat és a fahéjat. Az így elkészített mákos tölteléket egyenletesen eloszlatjuk az első tésztalapon, majd befedjük a másik fehér tésztalappal.
Ezután elkészítjük a kókuszos krémet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a kókuszreszeléket. A krémet egy kevés langyos margarinnal lágyítjuk, hogy könnyen kenhető legyen, majd ezt a réteget is rákenjük a tésztára. A kókuszos rétegre helyezzük a barna, kakaós tésztalapot.
Minden tésztalapot megszurkálunk villával, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Az előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Amikor a sütemény megsült, elkészítjük a vaníliás krémet. A pudingport a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd hozzáadjuk a vajat, hogy sima és krémes állagot kapjunk. A kihűlt sütemény tetejére rákenjük a vaníliás krémet, és a végén kókuszreszelékkel és mákkal díszítjük.
Ez a sütemény gazdag rétegeivel és finom ízeivel tökéletes választás bármilyen alkalomra!

