Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és feltesszük enyhén sós vagy vegetás vízbe főni. Közben összeállítjuk a gombócokat. A darált húshoz adunk sót, borsot, vegetát (elhagyható), petrezselyemzöldet, fokhagyma port, 1 ek zabpehelylisztet és az egészet jól összedolgozzuk. A húsmasszából gombócokat formálunk, majd félretesszük. A rizst előfőzzük. Kevés zsiradékon előbb megpirítjuk a leöblített rizst, majd kétszeres vízmennyiséggel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2021.10.14.

Hozzávalók

Elkészítése

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és feltesszük enyhén sós vagy vegetás vízbe főni.

Közben összeállítjuk a gombócokat. A darált húshoz adunk sót, borsot, vegetát (elhagyható), petrezselyemzöldet, fokhagyma port, 1 ek zabpehelylisztet és az egészet jól összedolgozzuk. A húsmasszából gombócokat formálunk, majd félretesszük.

A rizst előfőzzük. Kevés zsiradékon előbb megpirítjuk a leöblített rizst, majd kétszeres vízmennyiséggel felöntjük és forrásig nagy lángon, majd lefedve kis lángon puhára főzzük.

A csirke alapot elkeverjük a tejszínnel. Ha kell, akkor kevés vízzel lazítjuk.

A gombócokat serpenyőben, kevés felforrósított zsiradékon megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és néhány percig főzzük.

Egy jénai tál aljára kerül az elkészült rizs, rá a megfőtt karfiol, végül a húsgombócokat is elrendezzük rajta.

A tejszínnel leöntjük, végül megszórjuk reszelt sajttal és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb 30 percre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is