Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi zsemlék

Nagyi receptjei

Burgonyás zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a vizet és a cukrot langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Közben a burgonyát jól elmorzsoljuk a liszttel és a zsírral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Robotgép dagasztó pálcájával sima tésztát készítünk belőle, amit duplájára kelesztünk. Miután a tészta megkelt, kinyomkodjuk belőle a levegőt, majd 16 egyforma zsömlét formázunk. A zsömléket […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.17.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a vizet és a cukrot langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Közben a burgonyát jól elmorzsoljuk a liszttel és a zsírral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Robotgép dagasztó pálcájával sima tésztát készítünk belőle, amit duplájára kelesztünk.

Miután a tészta megkelt, kinyomkodjuk belőle a levegőt, majd 16 egyforma zsömlét formázunk. A zsömléket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és további 20 percig pihentetjük. Ezután vízzel lespricceljük a tetejüket, és megszórjuk szezámmaggal vagy bármilyen más maggal ízlés szerint.

Az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük a zsömléket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is