Elkészítése
A tésztához először az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben, de nem futtatjuk fel. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a bort, a tojássárgáját, egy kevés sót, és jól kidolgozzuk a tésztát. Ezt követően a tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, letakarjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Az almás töltelékhez az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd összekeverjük a dióval, a mazsolával, a cukorral és az őrölt fahéjjal.
A diós töltelékhez felfőzzük a cukrot fél dl vízzel, majd amikor felforrt, ráöntjük a darált dióra. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat, a mazsolát, a zsemlemorzsát és a mézet, majd alaposan elkeverjük. Ugyanezzel a módszerrel készítjük el a mákos tölteléket is.
Miután a tészta pihent, mind az öt részt tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az első tésztalapot a tepsibe fektetjük, és rákenjük a diós tölteléket. Erre egy újabb tésztalapot helyezünk, amit a mákos töltelékkel kenünk meg. Ismét egy tésztalap következik, amelyre az almás tölteléket kenjük. Újabb tésztalapot fektetünk rá, majd megkenjük szilvalekvárral. Végül az utolsó tésztalappal fedjük le a süteményt.
A tészta tetejét felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Ez a sokrétegű sütemény gazdag és változatos ízeivel tökéletes választás bármilyen alkalomra!
Tepsi méret: 20×30 cm

