Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához először az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben, de nem futtatjuk fel. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a bort, a tojássárgáját, egy kevés sót, és jól kidolgozzuk a tésztát. Ezt követően a tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, letakarjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Az almás töltelékhez […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.17.

A tésztához

Az alma töltelékhez

A dió töltelékhez

A mák töltelékhez

A 4. töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítése

A tésztához először az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben, de nem futtatjuk fel. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a bort, a tojássárgáját, egy kevés sót, és jól kidolgozzuk a tésztát. Ezt követően a tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, letakarjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Az almás töltelékhez az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd összekeverjük a dióval, a mazsolával, a cukorral és az őrölt fahéjjal.

A diós töltelékhez felfőzzük a cukrot fél dl vízzel, majd amikor felforrt, ráöntjük a darált dióra. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat, a mazsolát, a zsemlemorzsát és a mézet, majd alaposan elkeverjük. Ugyanezzel a módszerrel készítjük el a mákos tölteléket is.

Miután a tészta pihent, mind az öt részt tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az első tésztalapot a tepsibe fektetjük, és rákenjük a diós tölteléket. Erre egy újabb tésztalapot helyezünk, amit a mákos töltelékkel kenünk meg. Ismét egy tésztalap következik, amelyre az almás tölteléket kenjük. Újabb tésztalapot fektetünk rá, majd megkenjük szilvalekvárral. Végül az utolsó tésztalappal fedjük le a süteményt.

A tészta tetejét felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Ez a sokrétegű sütemény gazdag és változatos ízeivel tökéletes választás bármilyen alkalomra!

Tepsi méret: 20×30 cm

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is