Elkészítése
Piskóta készítése
Először 5 tojásfehérjét felverünk 10 evőkanál hideg vízzel, majd fokozatosan hozzáadjuk a 10 evőkanál cukrot, és kemény habbá verjük. Ezt követően fokozatosan belekeverjük a 10 evőkanál lisztet és a sütőport, majd a két citrom reszelt héját. Végül hozzáadjuk a tojássárgákat is, és óvatosan összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy 26 cm-es tortaformába öntjük.
A tortát előmelegített sütőbe tesszük, és az első 5 percben 200 fokon sütjük, majd a hőmérsékletet 160 fokra csökkentjük, és további 55 percig sütjük. A teljes sütési idő tehát 60 perc. Miután megsült, a tortát fejjel lefelé egy rácsra helyezzük, hogy kihűljön és ne süppedjen be a közepe.
Krém készítése
A habtejszínt kemény habbá verjük porcukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a citromlevet. Ezután belekeverjük a két csomag zseléfixet, és belereszeljük egy citrom héját. A krémet alaposan összekeverjük, hogy sima, habos állagot kapjunk.
Ha a piskóta teljesen kihűlt, félbevágjuk, megtöltjük a citromos krémmel, és a torta tetejét is bevonjuk vele. Ízlés szerint díszíthetjük a tortát, akár citromszeletekkel, habrózsákkal vagy más dekorációval.
Sztori:
Ezt a tortát már sokszor elkészítettük, és mindig nagy sikert aratott. Csalódni biztosan nem lehet benne!
