Elkészítése
Először egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, míg a tojássárgáját 2 evőkanál forró vízzel habosra keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel, és átszitálva a tojássárgás masszához keverjük. Végül a felvert tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe. Az így elkészült tésztát a tortaformába öntjük, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük (200 °C-on, légkeveréses sütőben 180 °C-on). Miután a piskóta kihűlt, egy éles késsel kettévágjuk.
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen feloldódik, és a massza tejföl sűrűségűvé válik. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, és egy kevés konyakkal ízesítjük. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, majd óvatosan a sajtos krémbe forgatjuk.
A zselatinlapokat vízbe áztatjuk, majd tűzhelyen felolvasztjuk, és óvatosan a krémhez keverjük. A krém felét rákenjük az első piskótalapra, majd a tetejére kávéba áztatott babapiskótákat helyezünk. Erre kenjük a krém második felét, végül rátesszük a másik piskótalapot.
A torta oldalán kifolyt krémet elsimítjuk, és a torta oldalára babapiskótákat ragasztunk. A tortát egy szalaggal körbekötjük, hogy stabilan összeálljon. A díszítéshez a tejszínt felverjük, nyomózsákba töltjük, és szépen elrendezve rányomjuk a torta tetejére. Végül kakaóporral megszórjuk.
Sztori:
Ezt a tortát eddig háromszor sütöttem meg, és mindig hatalmas sikert aratott.


