Elkészítése
Először a tésztát összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk két nagyobb darabra. Mindkét darabból egy-egy kisebb részt levágunk, ezek lesznek a sütemény aljai. A nagyobb tésztadarabokat kinyújtjuk és két őzgerincformába helyezzük, úgy, hogy a tészta szépen felvegye a forma alakját.
A töltelékhez a túrót összegyúrjuk a margarinnal, a négy tojássárgájával, a négy evőkanál búzadarával, a két csomag vaníliás cukorral és 15 dkg porcukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe, hogy egy könnyű, habos tölteléket kapjunk.
Az így elkészült tölteléket az őzgerincformába helyezett tésztába töltjük, teljesen kitöltve a formát. A korábban levágott tésztadarabokat kinyújtjuk, és a töltelék tetejére helyezzük, összenyomva a tésztával.
A süteményt lassú tűznél, hosszú ideig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Amikor megsült, rácsra helyezzük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Miután kihűlt, a tetejét olvasztott tortabevonóval megkenjük, és hagyjuk megdermedni. A süteményt szeletelve tálaljuk.

