Elkészítése
Először az ananászt kis darabokra vágjuk, majd félretesszük. A pudingport kevés tejjel és cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet és 2,5 dl ananászlét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a feloldott pudingport. Folyamatos kevergetés mellett visszatesszük a tűzre, és az egészet felforraljuk, amíg besűrűsödik. A sűrű krémbe belekeverjük az ananászdarabokat.
Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát hideg vízzel kiöblítünk (vagy folpackkal kibélelünk, hogy könnyebb legyen majd kiborítani). A babapiskótákat ananászlével meglocsoljuk.
A formába először egy réteg pudingot öntünk, erre ráfektetjük az ananászlével meglocsolt babapiskótákat. Ezután újabb pudingréteget öntünk rá, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a forma meg nem telik.
A kész desszertet fél napra a hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.
Megjegyzés
Ez a recept egy 20 cm-es formához készült. Ha nagyobb, például 28 cm-es formát használunk, érdemes a mennyiségeket megduplázni, ahogy a példámban is történt, ahol három sor babapiskóta került bele a nagyobb formába.
