Elkészítése
Először a tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a rizst, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, majd addig főzzük, amíg a rizs teljesen meg nem puhul. Közben 6-7 darab sárgabarackot összeturmixolunk, és amikor a rizs megfőtt, hozzákeverjük a forró rizshez.
A pudingport 3-4 evőkanál vízzel elkeverjük, majd lassú tűzön a rizshez adjuk. Folyamatos keverés mellett további 2 percig főzzük, hogy a puding besűrítse a rizst.
A kész rizses masszát tortaformába öntjük, és a tetejét félbevágott vagy negyedelt sárgabarackkal kirakjuk. Amikor a torta langyosra hűlt, felverjük a tejszínhabot, és a torta tetejét ezzel díszítjük. Ha szeretnénk, a tejszínhabra is tehetünk néhány darab sárgabarackot dekorációként.
A tortát 1,5-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön. Melegen is tálalható, de akkor kissé nehezebb szeletelni.
Ez a desszert nemcsak sárgabarackkal, hanem őszibarackkal, reszelt almával, banánnal vagy más gyümölcsökkel is elkészíthető.
Tipp
Nagyon finom és frissítő édesség, amely ideális választás forró nyári napokra, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.


