Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskótához alap piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön. A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Picipiros
Beküldte: 2022.02.24.

Piskóta

Buborék

Töltelék

Formához

Elkészítése

A piskótához alap piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.

A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.

A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.

Egy tálban vizet forralunk, majd félre húzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük és üvegtálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.

A szilikon forma mélyedéseit az ehető csillám és víz keverékével jól átkenegetjük, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömb orma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.

Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre.

Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!

A cukrot és a pudingport pár ek tejjel elkeverünk, majd felöntjük a maradékkal. Alacsony lángon, igen sűrű krémet főzünk belőle, majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a krém teljesen kihűlt, a formákba teszek belőle egy-egy teáskanállal. A piskótából a buborékok aljával megegyező nagyságú köröket szaggatunk ki, megkenjük egy kis eperlekvárral, majd befedjük vele a buborékok alját és 30 percre visszatesszük a fagyasztóba.

Óvatosan kinyomjuk a félgömböket a formákból és hűtve fogyasszuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Picipiros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is