Elkészítése
A megmosott málnát egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a citromsót és vizet, majd alaposan összepépesítjük kézzel. Ezután a tálat hűvös helyre tesszük egy napra, hogy a citromsó feloldja a gyümölcshúst és elválassza a magoktól.
Másnap előveszünk egy egyszerű nejlonharisnyát, levágjuk a csípőrészt, és ezen keresztül szárazra nyomkodjuk a málnát egy edénybe, hogy megkapjuk a tiszta málnalevet. Az edénybe folyt levet lemérjük, mert ahány liter málnalevet kaptunk, annyi liter cukrot keverünk hozzá. Addig kavarjuk a cukrot, amíg teljesen fel nem oldódik, ami néhány perc alatt megtörténik.
Ezután egy teáskanálnyi nátrium-benzoátot egy kis tálkában kevés málnaszörppel összekeverünk, amíg teljesen fel nem oldódik. Kézi habverővel a legjobb ezt elvégezni. Amikor feloldódott, hozzákeverjük a tartósítós keveréket a málnaszörphöz.
Az elkészült szörpöt üvegekbe töltjük, lezárjuk, és mehet a spájzba. A szörp évekig eltartható, bár valószínűleg nem lesz szükség erre, mert gyorsan elfogy.
Sztori
A kisfiam imádja ezt a szörpöt! A legjobb benne, hogy a málna minden fontos vitaminját, mint a B3, C vitamin, biotin, folsav, vas és mangán, megőrizzük.
