Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd alaposan elkeverjük az egészet. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a masszát csomómentesre keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsibe simítjuk, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy edénybe tesszük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2022.11.15.

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihezTészta

Almás töltelék

Túróhab

Elkészítése

A tojásokat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd alaposan elkeverjük az egészet. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a masszát csomómentesre keverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsibe simítjuk, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy edénybe tesszük a fahéjjal, citrom levével és a víz felével, majd puhára főzzük. A puha almát botmixerrel pürésítjük.

A pudingport kikeverjük a maradék vízzel, hozzáadjuk az almapéphez és sűrű pudinggá főzzük.

Az almapudingot a tésztára simítjuk, majd teljesen kihűtjük.

A túróhabhoz a tejszínt a porcukorral majdnem készre felverjük. Ekkor hozzáadjuk a vaníliát (citromot) és a túrót (ha nem kapunk krémes túrót, akkor rögöset szitán törjünk át). Az egészet habverővel kemény habbá verjük.

A túróhabot rásimítjuk az almás részre.

2-3 óra hűtés után felszeljük, kevés fahéjat szórunk a tetejére és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is