Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szalalkálit feloldjuk a tejben. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és alaposan elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a szalalkális tejet, tojásokat és a mézet, majd az egészet tésztává gyúrjuk. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk és jól belisztezett felületen 25*30 cm-es lapokká nyújtjuk egyenként. Tepsi hátán, 180 fokra melegített sütőben kb 6-8 perc alatt megsütjük. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2022.12.10.

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihezTészta

Krém

Tetejére

Elkészítése

A szalalkálit feloldjuk a tejben.

A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és alaposan elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a szalalkális tejet, tojásokat és a mézet, majd az egészet tésztává gyúrjuk.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk és jól belisztezett felületen 25*30 cm-es lapokká nyújtjuk egyenként. Tepsi hátán, 180 fokra melegített sütőben kb 6-8 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingporokat, cukrot és a tojássárgákat egy nagyobb edénybe tesszük. Kevés tejet hozzáadunk és elkeverjük, majd felöntjük a többi tejjel és sűrű krémmé főzzük.

A még forró krémbe belekeverjük a vajat/margarint és jól elkeverjük, majd a tojásfehérjékből vert habot is beleforgatjuk.

A lapokat betöltjük a krémmel. Akár le is súlyozhatjuk. Tegyünk a sütemény tetejére egy sütőpapírt, arra egy egyenes felületű tárgyat (nyújtódeszka vagy tálca) és arra pedig egyenletesen bontatlan cukrot vagy lisztet. Így hagyjuk másnapig.

Egy éjszaka letelte után szeleteljük és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is