Elkészítése
Először a csirkemelleket felszeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy darab alufóliát előkészítünk, amelyre kevés olajat öntünk, majd ráhelyezzük a fűszerezett csirkemellet. A húst mindkét oldalán ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Minden hússzeletre egy szelet bacont teszünk, halmozunk rá gombát és lilahagymát, majd ismét sózzuk, borsozzuk, és egy kis olajjal meglocsoljuk. Az alufóliát batyu formában összecsomagoljuk úgy, hogy a hús és a hozzávalók jól lezárva legyenek.
A kis batyukat egy tepsibe helyezzük, és gázsütő 4. fokozatán (180°C) körülbelül egy óráig sütjük. Az idő letelte után a tepsit kivesszük, a batyuk tetejét kissé megbontjuk, majd visszatesszük a sütőbe további 5-10 percre, hogy a hús teteje kissé megpiruljon.
Tálalás:
A batyuban sült csirkemellet párolt rizzsel tálaljuk. A rizst a hús szaftjával meg lehet locsolni, hogy még ízletesebb legyen. Savanyú uborkát kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat!

