Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Ha szükséges, akkor kevés lisztet még adhatunk hozzá, majd addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától és a kezünktől. A tészta tapintása selymes, felülete szép sima legyen. Letakarva kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, akkor egy nyújtódeszkán vagy lapon kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk, majd újra letakarjuk és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2023.01.19.

Tészta

Vanília krém

Sütéshez

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Ha szükséges, akkor kevés lisztet még adhatunk hozzá, majd addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától és a kezünktől. A tészta tapintása selymes, felülete szép sima legyen.

Letakarva kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, akkor egy nyújtódeszkán vagy lapon kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk, majd újra letakarjuk és kelesztjük.

Amikor megkeltek a fánkok, akkor egy mélyebb edényben olajat melegítünk. Fontos, hogy meleg legyen, de ne forró, mert akkor csak a külseje sül meg!

A fánkokat megfordítva a felforrósított olajba tesszük (ami a deszkán volt, az legyen felül) és fedőt teszünk rá. Amikor szép pirosra sült, akkor levesszük a fedőt, megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.

Papírtörlőre szedjük, majd még langyosan megforgatjuk cukorban. A többi tésztával is így járunk el.

Elkészítjük a krémet. Egy edénybe tesszük a tojássárgákat, cukrot, vaníliát és citromhéjat, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a keményítőt, elkeverjük, majd a tejjel felöntjük és azzal is összekeverjük, majd sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

A fánkokra egy éles késsel kis lyukat vágunk. A krémet habzsákba tesszük és beletöltjük a fánkokba. Ha nem szeretnénk krémet főzni, akkor tölthetjük mogyorókrémmel és lekvárral is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is