Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez, melyhez még hozzáadjuk a joghurtot és a tojásokat és a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ha letelik az idő kivesszük a hűtőből és nyolc egyenlő részre vágjuk a tésztát. A tésztákat egyenként gömbbé formázzuk, majd jó […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez, melyhez még hozzáadjuk a joghurtot és a tojásokat és a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ha letelik az idő kivesszük a hűtőből és nyolc egyenlő részre vágjuk a tésztát.

A tésztákat egyenként gömbbé formázzuk, majd jó vékonyra kinyújtjuk, úgy, hogy viszonylag kör alakú legyen. A vajat lereszeljük sajtreszelőn és hét egyenlő részre osztjuk. Veszünk egy kinyújtott lapot, erre egyenletesen eloszlatjuk a vaj heted részét, erre jön a következő lap. A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.

Ezután az egészet kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra, majd tizenhat egyenlő cikkre vágjuk a tésztát. Feltekerjük, kifliket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük a felvert tojással. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Én ezt a finomságot dupla adaggal szoktam elkészíteni.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is