Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

10 fantasztikus, hűsítő gyümölcsleves

A nyári hűsítők sorába nem csak a fagyik, jégkrémek, jeges kávék és a hideg dinnye tartozik, hanem a jól behűtött gyümölcslevesek is! Készítheted főzéssel vagy anélkül, mindenféle gyümölccsel és tálalhatod tejszínhabbal, valamint egy kevés mentával is feldobhatod az ízét. Hát nem nagyszerű?
Budai István budaiistvan Beküldte: 2023.05.24.

1. Gyümölcsleves

Hozzávalók:

  1. 1 kg vegyes gyümölcs
  2. fahéj
  3. szegfűszeg
  4. cukor
  5. 3 dl tejföl
  6. 1 ek étkezési keményítő

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

2. Görög gyümölcsleves

Hozzávalók:

  1. 1 l 100 %-os narancslé
  2. ½ l főzőtejszín
  3. 2 cs vaniliás cukor
  4. 1 db citrom leve
  5. 2-3 ek cukor
  6. 2 ek rum
  7. gyümölcsök

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

3. Egzotikus gyümölcsleves csokis eperszemekkel

Hozzávalók:

  1. 400 g trópusi gyümölcskonzerv
  2. 3 alma
  3. 2 dl víz
  4. 6 db szegfűszeg
  5. pici só
  6. 1-2 kk őrölt fahéj
  7. 1,5 l tej
  8. 200 ml tejszín
  9. 1 tasak tejszínes pudingpor
  10. 7-8 ek cukor
  11. 12 szem eper
  12. 1-2 ek kókuszreszelék
  13. 90 g étcsokoládé
  14. 2 g vaj

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

4. Alma-eper leves

Hozzávalók:

  1. 4 közepes alma
  2. 25 dkg eper
  3. 1 csipet só
  4. 2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
  5. 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  6. 0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
  7. 1 tasak vaníliás cukor

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

5. Sárgadinnye krémleves

Hozzávalók:

  1. 1 nagyobb sárgadinnye
  2. 1,5 dl habtejszín
  3. 1,5 dl tej
  4. 3-4 db mentalevél
  5. porcukor ízlés szerint
  6. kevés vaníliás cukor

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

6. Tejszínes málnakrémleves

Hozzávalók:

  1. 50 dkg málna /+15 szem a díszítéshez/
  2. 2 dl főzőtejszín
  3. 2 dl tej
  4. 1 db egész fahéj
  5. 6-8 szem szegfűszeg
  6. cukor ízlés szerint
  7. 2 dkg pudingpor
  8. csipet só

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

7. Tejszínes almaleves

Hozzávalók:

  1. 6 db alma
  2. 1 kk őrölt fahéj
  3. pár szem szegfűszeg
  4. 1 csipet só
  5. 1 ek cukor
  6. 200 g főzőtejszín
  7. 0,5 cl fehérbor
  8. kevés citromlé

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

8. Joghurtos gyümölcskrémleves

Hozzávalók:

  1. 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
  2. 25 dkg görög joghurt
  3. 2,5 dl tej
  4. 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
  5. porcukor ízlés szerint (ha szükséges)
  6. vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

9. Sárgabarack krémleves

Hozzávalók:

  1. 80 dkg barack
  2. kevés reszelt gyömbér
  3. 1 kávéskanál őrölt fahéj
  4. 1 csomag vaníliás cukor
  5. 4-5 db szegfűszeg
  6. 1 citrom reszelt héja, és leve
  7. 1 kanál szorbit vagy nyírfacukor
  8. 2 dl főzőtejszín
  9. 1 csipet só
  10. víz

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

10. Görög gyümölcsleves

Hozzávalók:

  1. 1 l 100 %-os narancslé
  2. 2,5 dl tejszín
  3. 1 cs vaníliás cukor
  4. 1 citrom leve
  5. cukor (opcionális)
  6. 1 kg görögdinnye
  7. 1 kg sárgadinnye
  8. 1 fürt szőlő
  9. 4 őszibarack

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

Budai István budaiistvan Beküldte: 2023.05.24.