Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a fél kg krumplit picit sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, és összetörjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd kiborítjuk a gyúrótáblára, és fokozatosan beledolgozzuk a lisztet, amíg össze nem áll a tészta. Ezt követően vékonyra, kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd kockákra vágjuk. Minden kockára teszünk egy felezett szilvát, amit megszórunk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a fél kg krumplit picit sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, és összetörjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd kiborítjuk a gyúrótáblára, és fokozatosan beledolgozzuk a lisztet, amíg össze nem áll a tészta. Ezt követően vékonyra, kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd kockákra vágjuk.

Minden kockára teszünk egy felezett szilvát, amit megszórunk fahéjjal összekevert cukorral. A tésztát összenyomkodjuk, hogy a főzés során a szilvás-cukros töltelék ne folyjon ki, és gombóc formájúra alakítjuk.

Ezután egy serpenyőben kevés zsíron pirítunk zsemlemorzsát, amelyben majd megforgatjuk a kész gombócokat. Forró, bő vízben 5-6 gombócot egyszerre főzünk ki. Akkor kész, ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, és még 2-3 percig főttek.

A gombócokat kiszedjük, majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Így tálaljuk ezt a nagyszerű, tipikus nagyi receptet, ami a szilvaszezon egyik legfinomabb desszertje.

Sztori

Noha nagymama étele, a sógornőm árulta el nekem a titkot, hogy a lényeg a szilva mellé szórt fahéjas cukorban rejlik. Hiába, mindig tanul az ember valami újat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is