Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Házi falafel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Áztassuk be a csicseriborsót bő vízbe egy éjszakára, de legalább 8 órára, majd öntsük le róla a vizet. A lisztet és a szódabikarbónát kivéve tegyük a hozzávalókat egy aprítóba. Hagymát nyugodtan vágjuk kisebb darabokra és pépesítsük. Öntsük az aprított alapot egy tálba és szórjuk bele a lisztet és a szódabikarbónát. Fedjük le és pihentessük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
foodwhatwelove
Beküldte: 2023.07.10.

Hozzávalók

Elkészítése

Áztassuk be a csicseriborsót bő vízbe egy éjszakára, de legalább 8 órára, majd öntsük le róla a vizet.

A lisztet és a szódabikarbónát kivéve tegyük a hozzávalókat egy aprítóba. Hagymát nyugodtan vágjuk kisebb darabokra és pépesítsük.

Öntsük az aprított alapot egy tálba és szórjuk bele a lisztet és a szódabikarbónát. Fedjük le és pihentessük a hűtőben egy órát.

Enyhén nedves kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat a masszából. Egy magasabb falú edényben hevítsünk bő olajat kb 170°C-ra.

Süssünk 5-6 falafelt egyidőben aranybarnára kb 2 perc alatt. A megsült falfeleket csepegtessük le papírtörlőn.

A megsült falfelt tunkoljuk mentás joghurtba esetleg frissen készült pitával fogyasszuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Egészséges ételek Konyha: Afrika Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
foodwhatwelove
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is