Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Szárnyas receptek

Kétszer töltött sültcsirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, majd a mellnél és a comboknál lévő bőrt óvatosan felhúzzuk, hogy ne szakadjon el. A csirkét kívül-belül sózzuk és borsozzuk. Ezután a hagymát apróra vágjuk, majd egy evőkanál kacsazsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, a kockára vágott vagy lereszelt körtét, és a felszeletelt gombával együtt megdinszteljük. Kissé hűlni hagyjuk. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, majd a mellnél és a comboknál lévő bőrt óvatosan felhúzzuk, hogy ne szakadjon el. A csirkét kívül-belül sózzuk és borsozzuk. Ezután a hagymát apróra vágjuk, majd egy evőkanál kacsazsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, a kockára vágott vagy lereszelt körtét, és a felszeletelt gombával együtt megdinszteljük. Kissé hűlni hagyjuk.

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőlük a felesleges vizet, és egyenlően elosztjuk két tálba. Az egyik tálba tesszük a lepirított hagymás-körtés gombát, majd hozzáadjuk az apróra vágott vagy megkapart májat. Egy tojással, sóval, borssal, paprikával, majoránnával összekeverjük, és ha szükséges, kevés zsemlemorzsával sűrítjük. A masszát óvatosan a mellhez és a combokhoz töltjük, ügyelve arra, hogy a bőr ne szakadjon el.

A másik tálban lévő hagymás-körtés gombás keverékhez hozzáadjuk az összetört gesztenyepürét, egy tojást, sót, borsot, paprikát, kakukkfüvet és apróra vágott petrezselymet. Ha szükséges, itt is minimális zsemlemorzsát használunk. A masszát hasonló sűrűségűre állítjuk össze, mint az első tölteléket, majd kiskanál segítségével a csirke hasüregébe töltjük.

A combokat összekötjük cérnával, hogy a töltelék ne essen ki. Egy evőkanál kacsazsírt elkeverünk sóval, borssal és paprikával, majd megkenjük vele a csirke külsejét.

A csirkét 180°C-on alsó-felső fokozaton sütjük legalább 45-50 percig, attól függően, hogy mekkora és milyen idős a csirke. Az utolsó 10-15 percben légkeverő vagy grill fokozatra váltunk, hogy a csirke bőre ropogósra süljön. A sütés közben időnként vízzel, húslevessel vagy fehérborral locsolgatjuk, hogy ne száradjon ki.

A csirke alá ízlés szerint zöldségágyat is tehetünk.

Sikeres sütést és jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is